Home     Nieuws     Clubinfo     Materiaal    Spelregels     Competitie     Jeugd     Geschiedenis     Links  
 
 
  13-06-2017
  Gezelligheidstoernooi
  05-09-2016
  Beleef en Doe Festival
  31-05-2016
  Badmintonclub Borger Diploma avond
  24-05-2016
  Geslaagde toernooien Badmintonclub Borger
  16-04-2016
  Jeugdleden Badmintonclub Borger succesvol in Veendam
  05-04-2016
  Gezelligheidstoernooi Badmintonclub Borger
  01-03-2016
  Waardering vrijwilligers Badmintonclub Borger
  01-12-2015
  Aandacht voor Sinterklaas bij jeugd Badmintonclub Borger
  19-10-2015
  BC Borger in de Boni voor de Jeugdsponsoractie
  14-09-2015
  Boni Jeugdsponsoractie
  19-05-2015
  Gezellig toernooi bij Badmintonclub Borger
  01-05-2015
  Nieuwe leden welkom
  08-11-2011
  Clear magazine vanaf nu online
   
   
   
   
 Laatste speelavond Badmintonclub Borger
Op dinsdag 13 juni j.l. hield de BC Borger haar laatste speelavond van dit seizoen. Er was een Ouder-Jeugd toernooi. Alle spelers hadden een ouder of ander familielid als speelpartner meegenomen. In menig partijtje werd er fanatiek gespeeld, waarbij de ouderen zich van hun beste kant lieten zien. Nienke en haar vader behaalden uiteindelijk de meeste punten.
De winnaars van de Toss-competitie waren Inge en Nienke. De scores lagen dit jaar dichter bij elkaar. Hieruit blijkt dat door de training het niveau hoger is komen te liggen.


Na de jeugd speelden de volwassenen hun jaarlijkse Gezelligheidstoernooi. De leden speelden samen met iemand van buiten de club (familielid, vriend of kennis). Er werden leuke sportieve partijen gespeeld. Winnaars waren Vicky en Heidy.


De avond werd afgesloten met een verloting.


Dinsdag 5 september begint de badmintonclub Borger weer met spelen, vanaf 18.30 voor de jeugd en vanaf 19.45 voor de senioren.


Beleef en Doe Festival
BC Borger ook aanwezig op het Beleef en Doe Festival in Odoorn. Kom allen langs!


Badmintonclub Borger Diploma avond
Als seizoensafsluiting hield de BC Borger een diploma avond voor de jeugd. Elf spelers deden hun uiterste best om een aantal vaardigheden (korte service, lange service, de clear, de netdrop, en het hooghouden van de shuttle) zo goed mogelijk uit te voeren. Ook in een test over de spelregels en een shuttlerun kon worden gescoord. Bij elke vaardigheid konden maximaal 10 punten worden gehaald. Het totaal aantal punten werd gehonoreerd met een bronzen, zilveren of gouden ster op het diploma. In de pauze kregen alle spelers en toeschouwers (veel ouders waren aanwezig) een ijsje.
Inge en Nienke behaalden een gouden ster.
Het zilver ging naar: Rosanne, Mirthe, Jesse, Jaim, Julian, Jan, Thijs, en Harmen.
Nishana behaalde de bronzen ster.


Geslaagde toernooien Badmintonclub Borger
Op dinsdag 24 mei j.l. hield de Badmintonclub Borger een tweetal toernooien. Het eerste was een Jeugd-Ouder toernooi. Elke jeugdspeler vormde met vader of moeder een koppel. Er werden telkens wedstrijdjes gespeeld van 5 minuten. Er werd fanatiek gespeeld en uiteindelijk haalden Inge Speelman en haar moeder, en Julian Kuperus en zijn vader de meesten punten.
In de kantine werd het Jeugd-Ouder toernooi afgesloten met het uitreiken van de prijzen.


Direct na dit gebeuren waren de volwassenen aan de beurt. Elk jaar organiseert de BC Borger een koppeltoernooi waarvoor ook andere clubs worden uitgenodigd. Bij elke partij van tien minuten worden spelers aan elkaar gekoppeld. In totaal werden er 14 rondes gespeeld. Bij de heren werd Ronnie Harms (BC Borger) winnaar en Ben ten Velde (BC Borger) tweede. Bij de dames haalde Jenine Bijker (BC Borger) de meeste punten en was de tweede plek voor Melanie Bolk (Tonegido). De aanmoedigingsprijs ging bij de vrouwen naar Anneke Visscher (BC Borger) en bij de heren naar Ben van der Maten (Tonegido). Met een gezellige ‘derde helft’ werd dit toernooi passend afgesloten.


 


Jeugdleden Badmintonclub Borger succesvol in Veendam
Zaterdag 16 april zijn Mirthe, Nienke, Inge, Nishana, Luna, Jaim en Bram van Badmintonclub Borger naar Veendam geweest. Ze deden mee aan de Yonex Kids Games.
Dat is een mix van spelletjes en badmintonwedstrijdjes.
De spelers werden in groepjes verdeeld. Vrijwilligers van de organiserende club BC Meteoor, begeleidden de jeugd.
Nishana en Luna kwamen bij een groepje van Bahosa uit Hoogezand. De andere vijf vormden een zelfstandige groep met hun begeleider (zie foto).
Er werden leuke partijtjes gespeeld. Uiteindelijk had de BC Borger het hoogste aantal punten. Alle spelers ontvingen een certificaat en een medaille. We willen de ouders van Inge, Nienke en Luna bedanken voor het rijden naar dit geslaagde jeugdevenement.


 


Gezelligheidstoernooi Badmintonclub Borger
Het was weer druk tijdens het Gezelligheidstoernooi van de Badmintonclub Borger. Deelnemende leden namen een partner van buiten de club mee. Na loting door een kaartsysteem speelden de dertien koppels een viertal ronden enthousiast en met volle inzet voor de punten. Aan het eind stonden twee koppels met gelijke punten op de eerste plaats. Janenko en Lennart hadden meer wedstrijdpunten gescoord en mochten met de eer gaan strijken.
De Badmintonclub Borger bestaat 45 jaar en daarom was er deze keer lekkers geregeld om tussendoor van te snoepen. Het lekkers werd gesponsord door Boni.
De verloting, die na de prijsuitreiking volgde, was een gezellige afsluiting van dit jaarlijkse evenement.
Jong en oud kan elke dinsdagavond komen spelen in de Koel.

 


Waardering vrijwilligers Badmintonclub Borger
Beste (jeugd)leden en ouders/verzorgers,
Als bestuur van de badmintonclub Borger waarderen wij de inzet van vrijwilligers.
Daarom hebben we een aanvraag gedaan voor waardering van vrijwilligers bij de gemeente Borger-Odoorn.
Deze waardering werd aan de betreffende leden en ouders uitgereikt op 1 of 8 maart.
Hartelijk bedankt voor alles wat jullie voor de badmintonclub gedaan hebben.


Erik, Ed, Evelien, Janenko en Paula


Aandacht voor Sinterklaas bij jeugd Badmintonclub Borger
Op dinsdagavond j.l. verraste de Boni Sinterklaas de jeugd van de Badmintonclub Borger. Tijdens de spelletjes, waarbij een speler of een groepje de spelopdracht goed had uitgevoerd, konden we een aantal traktaties uitdelen. Aan het einde van de geslaagde spelavond kregen alle spelers een heerlijke chocoladeletter. Het is altijd gezellig bij de BC Borger. Kom ook eens: dinsdagavond van 18.30 tot 19.45 u voor de jeugd en van 19.45 tot 22.00 voor de senioren.Badmintonclub Borger in de Boni voor de Jeugdsponsoractie
Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de Badmintonclub Borger om de Boni jeugdsponsoractie te promoten en meer bekendheid te geven aan de badmintonsport. De jonge Boni-klanten konden kiezen uit een shuttle hooghouden of een rondje door de winkel lopen met een shuttle op het racket (naar een idee van Inge, één van de jeugdleden). Boni-klanten werden gevraagd om een shuttle hoog te houden, er werden flyers uitgedeeld en geholpen met boodschappen inpakken. Er was iets lekkers voor alle Boni-klanten, die een poging waagden om met shuttle en racket aan de slag te gaan. Veel klanten vonden het een leuke actie.
Door de vriendelijke houding van onze jeugdleden, Bram, Jaim, Joris en Inge, werden veel Boni-klanten verleid hun sponsormunten te doneren aan onze vereniging.
De Badmintonclub Borger is op vrijdagavond 13 november van 18.00 tot 20.00 nog een keer in de Boni. Kom dan allemaal jullie boodschappen doen bij de Boni.
Boni jeugdsponsoractie 2015
even en dan start de Boni Jeugdsponsoractie 2015 SPAREN VERENIGD!
Gezellig toernooi bij Badmintonclub Borger

Al weer voor de elfde keer organiseerde de Badmintonclub Borger haar koppeltoernooi in sporthal De Koel.
Elke deelnemer werd bij elke partij gekoppeld aan een ander en speelde in totaal
7 partijen.
Badmintonners uit Rolde, Finsterwolde, Emmen, Veendam, 2de Exloërmond en uit Borger zelf streden op een leuk niveau om de punten. Er waren heel mooie en spannende wedstrijden te zien en degenen die op hun beurt wachtten konden daar ook van genieten.
Dankzij de prima voorbereiding door de wedstrijdleiding (Thijmen Reinders) verliep
het toernooi gladjes en om tien uur waren alle partijen gespeeld.
In de ‘derde helft’ , in de kantine, werd nog gezellig nagebabbeld en vond de prijsuitreiking plaats.

De uitslag:

Heren:          1. Roelof Heikens van Pluvero (Rolde)
                    2. Ben ten Velde, trainer van BC Borger
                    3. Harco Marissen van BC Borger
Dames:        1. Jenine Bijker van BC Borger
                    2. Anneke Visscher van BC Borger
                    3. Melanie Bolk van Tonegido (2de Exloërmond).

De deelnemers keerden na afloop moe (misschien), maar voldaan (zeker) huiswaarts.1 mei 2015
Voor het versterken van de badmintonclub zijn we op zoek naar nieuwe leden. Wil je eens meespelen of trainen kom gerust eens langs op de dinsdag voor een gratis kennismaking. Iedere dinsdagavond van 18:30 tot 19:45 wordt er getraind en gespeeld door de jeugd. Vanaf 19:45 trainen en spelen de senioren en zij gaan door tot 22:00. Iedereen die kennis wil maken met deze gezellige club of met deze sport kunnen gratis en vrijblijvend een 3-tal avonden meespelen.


Belangstellenden kunnen langskomen op de speelavonden maar kunnen zich ook telefonisch melden bij Ed van Calck op telefoonnummer 0599 - 234852.


8 november 2011
Het officiele online magazine Clear van Badminton Nederland is vanaf nu te downloaden vanaf onze website.


De naam, CLEAR!, staat voor openheid, transparantie en het is ook nog eens een bekende badmintonterm.
De Clear! is en wekelijks digitaalmagazine, de informatie is zeer breed. Er staan uiteraard veel competitie- en wedstrijdverslagen. Maar ook de projecten van de bond, vooral ook die waar clubs bij betrokken zijn, komen aan bod. Er worden interviews gepubliceerd en de officiele mededelingen van Badminton Nederland worden er eveneens in opgenomen.Klik hier voor de laatste CLEAR! Topbadminton & Wedstrijden 

Klik hier voor de laatste CLEAR Verenigingen

Klik hier voor het CLEAR! archief en het  CLEAR! Topbadminton & Wedstrijden archief

Klik hier voor het CLEAR! Verenigingen archief

 
BC Borger
Ledenadministratie:
0592 - 855241
calck44@ziggo.nl
Sponsoren:


U. Siegers.
Zuideind 11
9525 TJ Drouwenerveen
Tel: 0599-238567
E-mail: info@tiliahoeve.nl
Web: www.tiliahoeve.nl